Російські спецслужби вербують українських дітей через смартфон-ігри
Фото ілюстративне: Annie Spratt / Unsplash

Російські спецслужби використовують ігри на смартфонах для вербування українських дітей на війні в Україні. Про це повідомила Служба безпеки України

За даними СБУ, спецслужби рф мають доступ до управління додатком через підконтрольну ІТ-компанію, зареєстровану в одній із європейських країн. Ця компанія займається розповсюдженням інтерактивних платформ. 

Під час гри діти мають шукати так звані "коробки" з віртуальними призами, які потім можна обміняти на електронні гроші. На своєму маршруті вони повинні здійснювати фіксацію місцевості, військових об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури у різних населених пунктах. 

Приміром, у Кіровоградській області затримали двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи. 

"Таким чином, ворог "в темну", тобто без їх відома, використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об'єктів. ...СБУ здійснює комплексні заходи для блокування ворожого втручання в електронні системи офіційних мобільних додатків і притягнення до відповідальності винних осіб", — зазначили в українській спецслужбі. 

Раніше ми повідомляли, що окупанти використовують українських підлітків для розвідки позицій військових ЗСУ. 

Спротив російській окупації, день 90