Джамала випустила мініальбом Поклик
Фото: пресслужба Джамали

Українська співачка Джамала представила свій новий мініальбом "Поклик", а також анонсувала лайв-виступ у музеї Ханенків.

"Поклик" був записаний у різних країнах Європи під час вимушеної розлуки Джамали з домом через війну. Цей період був сповнений суму за рідними людьми та місцями, а також — розквіту гордості за свій дім.

Усі чотири пісні з мініальбому об’єднані елементами різноманітної української культури. Запис має електронне звучання, проте в ньому можна почути як кримськотатарський інструмент дойру, так і народний спів або українську поезію. 

"За цей рік багато хто з нас почув свій поклик. Боротися. Рятувати. Любити. Для мене цей запис сповнений теплих почуттів до сміливих людей, які ніби все життя невтомно борються за власну волю й величну культуру", — каже Джамала. 

Послухати новий альбом можна на усіх основних музичних стрімінгових платформах: Spotify, Apple Music, YouTube Music та Deezer.

Вперше нові пісні з "Поклику" співачка виконає наживо 5 листопада у Національному музеї мистецтв імені Ханенків, який у жовтні постраждав від російських обстрілів. Усі кошти з продажу квитків підуть на благодійні потреби. У продажу є лише 50 квитків-донатів. 

А вже згодом Джамала представить "Поклик" на концертах у Польщі. Перший відбудеться у Варшаві 13 листопада, а другий — у Кракові 15 листопада.

Нагадаємо, у серпні Джамала і репер Freel випустили пісню "Коли закінчаться війни", а також анімований кліп до нього.

Слухай нове: Rihanna випустила першу за шість років пісню Lift Me Up