Слухай нове: Джамала і репер Freel випустили пісню "Коли закінчиться війна"

Нова колаборація від співачки Jamala та репера Freel. Виконавці об’єдналися, щоб випустити новий патріотичний трек "Коли закінчаться війни", а також анімований кліп до нього.

Режисеркою та ілюстраторкою відео роботи, де кремль потерпає від Тризубу, а ворожий танк згорає в соняхах, виступила Марія Оз.

Пісня про численні війни й збройні конфлікти в усьому світі й Україні та нашу перемогу у війні. Виконавці впевнені, що вона настане.

"Одного дня ми всі прокинемося від голосу рідних і їхніх слів: ми перемогли, війна закінчилася. Знаю, це станеться. Ця війна закінчиться на нашу користь, тому що ми б’ємося за своїх, за свій дім", — каже Jamala.

Колега співачки, репер Freel доповнює, що трек не тільки про перемогу, а в першу чергу про наших людей, завдяки яким вона можлива. Це своєрідна присвята активній молоді.

"Це пісня про всіх нас: вільних, незламних, непереможних. Вона про тих, що переш ми виходять на Майдан, коли коїться несправедливість; про тих, кого я зустрічаю під судами з плакатами в руках; про тих, хто боронить країну на передовій або в тилу. Це пісня про той самий день, коли ми переможемо, а росія припинить свої загарбницькі війни, яких у неї чимало", — зазначає Freel.

Дует Jamala та Freel народився восени 2021 року. Тоді, через тривожні новини, напруга в суспільстві вже почала зростати, проте сингл не був заздалегідь спланованою роботою. Артисти випадково зустрілись на студії, де Freel працював над новою піснею, а Jamala миттєво доповнила її. Це трапилось майже випадково і не було зрозуміло чи отримає такий дует продовження. 

Наступного разу артисти зустрілись вже, коли в країні вже йшла повномасштабна війна, адже зрозуміли, що та сама пісня наразі стала актуальною як ніколи. Тоді  ж розпочалась робота над артвідео синглу.