Єноту Лакі зроблять першу в Україні операцію з заміни обох кришталиків ока.

Єнот Лакі, який втратив зір через недбальство своїх господарів, потребує допомоги. Лікарі можуть відновити зір тварині, зробивши першу в Україні операцію із заміни обох кришталиків ока. 

Як повідомили представники Центру порятунку диких тварин, єнот має білі плями на очах, лякається звуків та відчуває стрес. 

"Лакі потрапив до нас із приватної власності. Очільниця центру порятунку Наталія Попова зрозуміла одразу, що єнот сліпий, адже тварина прислухалася до кожного звуку, була дуже ляклива, досліджувала вольєр лапками та носом і мала незвичні білі плями на очах, які видно неозброєним оком", — йдеться у повідомленні зоозахисників.

Після обстеження очей Лакі лікарем-офтальмологом з'явилася надія, що тварині можна відновити зір. Для нього вже виготовляють штучні кришталики ока. Ця операція зможе повернути єнота до повноцінного та безпечного життя.

Зоопрацівники наголосили, що найскладнішим буде процес реабілітації. Тварині будуть проводити щоденні процедури із закапування очей спеціальним препаратом, щоб усі зусилля лікарів не були марними.

Кожен може стати для Лакі віртуальним опікуном на тиждень. Для цього необхідно зробити донат за посиланням. Після отримання коштів на електронну пошту надійде сертифікат про віртуальне опікунство. 

"Підтримайте репостом, адже люди повинні бачити до чого призводить розведення диких тварин у неволі", — наголошують зоопрацівники.

Раніше ми писали, що "Зоопатруль" відкрив в Ірпені новий притулок для тварин.

Притулки у Київській області, де можна взяти тварину