Скільки звернень щодо торгівлі людьми зафіксували у Києві з початку 2024 року
Фото ілюстративне: Pexels

За дев’ять місяців 2024 року до уповноважених структур столиці надійшло 36 звернень про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. 

Про це розповіла заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

“Протягом 2024 року до служб надійшло 36 звернень. 20 людей вже отримали статус, ще 11 очікують. 5 людей отримали відмову, адже не кожне протиправне діяння може бути кваліфіковане фахівцями саме як торгівля людьми”, — повідомила Марина Хонда.

Загалом протягом 2022–2024 років Національна соціальна сервісна служба України встановила статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 48 особам. Переважна більшість — діти, яких повернули до України з рф, дорослі з числа полонених, що зазнали трудової експлуатації на ТОТ та в рф, військовополонені ЗСУ, яких використовували у збройному конфлікті. На території, підконтрольній Україні, постраждали 6 людей, з них — 1 малолітня дитина.

У дописі також наголошують, що якщо ви або ваші близькі постраждали від торгівлі людьми, варто звернутися по допомогу до Служби у справах дітей та сім’ї міста Києва за номером: (044) 483-45-55.

“Наш Київ” вже писав, що 19 жовтня відбувся 58-й обмін полоненими — Україна повернула 95 військових.

Київщина готова до опалювального сезону: скільки громад вже почали підключати тепло