Скільки людей записалися на мультипредметний тест, який буде замість ЗНО
Фото: unsplash.com

На національне мультипредметне тестування, яке у 2022 році будуть проводити замість традиційного ЗНО, зареєструвалися понад 229 тисячі учасників. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Там розповіли, що перший етап підтвердження участі в основній сесії НМТ завершився 7 червня. Протягом цього етапу висловили бажання пройти тестування та заповнили відповідну форму 229 013 людей.

"Бажання проходити національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 201 089 осіб, а 27 944 ー у 23 країнах Європи",ー додали в центрі оцінювання якості освіти.

Для участі в основній сесії тестування зареєстрованим учасникам потрібно буде в період з 21 червня до 7 липня пройти другий етап підтвердження участі та остаточно визначатися з вибором місця, де їм зручніше буде проходити тестування.

Згідно з графіком проведення мультипредметного тестування, воно проходитиме в три сесії протягом липня – вересня цього року. Ті, хто не встигне прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної сесій. Для цього їм потрібно буде подати відповідну заявку.

У МОН розповіли, як працюватимуть школи та університети з 1 вересня