графік проведення мультипредметного тесту
Фото: unsplash.com

Міністерство освіти і науки затвердило календар проведення національного мультипредметного тесту (НМТ). У 2022 році цей тест буде проводитись замість ЗНО для вступу у вищі. 

Тестування проходитиме в три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16–20 серпня;
  • спеціальна: 12–16 вересня.

Переважна більшість учасників, які з 1 лютого до 19 квітня зареєструвалися для участі в ЗНО, братиме участь в основній сесії НМТ. А ті, хто не встигне прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної. Для цього їм потрібно буде подати заявку для участі у відповідній сесії тестування: з 1 по 10 серпня — для участі в додатковій сесії; з 1 по 7 вересня — для участі в спеціальній сесії.

Щоб взяти участь у НМТ, учаснику необхідно на своїй інформаційній сторінці з 20 травня до 7 червня підтвердити бажання проходити тестування та обрати із запропонованого переліку населений пункт, де він планує перебувати в період проведення НМТ. Випускники, які у цей термін не підтвердять бажання взяти участь в НМТ, не зможуть скласти тестування.  

До 12 липня зареєстровані учасники основної сесії зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, в яких буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники інших сесій дізнаються про дату, час і місце проведення тестування до 12 серпня (додаткова сесія) і 10 вересня (спеціальна сесія).

Інформація про результати основної сесії НМТ з'явиться на інформаційних сторінках учасників до 12 серпня, додаткової сесії — до 21 серпня, спеціальної — до 19 вересня цього року.

Ті, хто хоче пройти НМТ, але вчасно не створив реєстраційну картку, можуть зробити це з 10 до 20 червня, а потім 8–12 липня на своїй Інформаційній обов’язково підтвердити бажання проходити тестування. Після цього їх допустять до додаткової сесії НМТ.

Мультипредметний тест замість ЗНО. Як цьогоріч проходитиме вступна кампанія