зупинка транспорту під час тривоги у Києві
Ілюстративне фото: unsplash.com

Петиція з проханням до столичної влади про скасовування зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог набрала 6 105 підписів. Мер Києва Віталій Кличко відповів на неї.

У своїй відповіді, опублікованій на сайті КМДА, столичний голова зазначив, що рішення про зупинення громадського транспорту під час повітряних тривог приймалося з урахуванням оцінки безпеки у Києві в поточній ситуації. Це рішення може бути переглянуто виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС України. Кличко зазначив, що відповідний аналіз та оцінка ситуації у Києві здійснюються на постійній основі.

"Принагідно слід відзначити, що призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами", - йдеться у відповіді.

Також міський голова Києва нагадав алгоритм дій водіїв громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Порядок дій водія громадського транспорту під час повітряної тривоги:

  1. Зупинити транспортний засіб у безпечному місці (на узбіччі дороги).
  2. Поінформувати пасажирів про отриманий сигнал.
  3. Вивести пасажирів з транспортного засобу, у разі наявності маломобільних груп населення організувати за допомогою пасажирів (кондуктора) їх евакуацію.
  4. Швидко, без паніки зайняти місце у найближчій захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні, паркінгу тощо).
  5. Якщо захисної споруди поблизу немає, сховатися за бетонними плитами, бордюром, лягти у заглибленнях землі, згрупуватися та закрити голову руками.
Зупинка громадського транспорту на час тривоги: в КМДА випустили роз’яснення