Громадський транспорт
Фото: unsplash.com

Петиція до київської влади із закликом скасувати рішення про обов'язкову зупинку наземного громадського транспорту під час повітряної тривоги набрала необхідну кількість голосів. 

За тиждень від моменту публікації звернення вже підписали понад шість тисяч киян — це означає, що тепер його мають розглянути відповідальні особи у міській владі.

Автор петиції Олександр Гречко вважає, що рішення щодо зупинки транспорту було ухвалено "абсолютно бездумно і без оцінки наслідків", і що воно, навпаки, негативно вплине на безпеку людей. 

"Вже декілька повітряних тривог показали, що після зупинки громадського транспорту пасажири не телепортуються моментально в укриття, метро та підземні переходи. Люди часто скупчуються на зупинках, вулицях або намагаються доїхати в заплановане місце, але вже на таксі чи маршрутках", — зауважив Гречко.

Він додав, що водії комунального транспорту самі теж не йдуть до укриттів, а просто очікують відбою тривоги у своїй кабіні. Водночас приватні маршрутки спокійно продовжують курсувати та розвозити пасажирів.

"Як на мене, то в забороні руху комунального транспорту немає нічого спільного з турботою про безпеку пасажирів. Бо з громадським транспортом, що працює, можна швидше і більшу кількість людей розвести туди, де вони можуть сховатися від потенційних ракетних обстрілів", — підсумував автор петиції.

У Києві весь громадський транспорт зупинятиметься на час повітряної тривоги