Маршрутка в Києві

Сьогодні на сайті Київської міської ради зареєстрували петицію, в якій просять скасувати рішення ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Автором петиції  є Олександр Гречко, який стверджує, що рішення зупиняти транспорт під час повітряних тривог є необґрунтованим та шкідливим для киян та Києва. За його думкою, таке рішення могли затвердити люди, які пересуваються лише на власному авто.

Витрати на проїзд Киян

"Немає жодного дослідження та аналізу, яке б свідчило про те, що ракети летять в транспорт чи зупинки. Ракети летять по всій Україні незалежно від ситуації з транспортом", — йдеться в тексті петиції.

Автор петиції стверджує, що не весь громадський транспорт припиняє рух під час повітряної тривоги. Зокрема, маршрутки та таксі продовжують курсувати й возити пасажирів. 

Через це киянам треба витрачати більше на проїзд для того, щоб дістатися до потрібного місця.

"Рішення ніяк не підвищує безпеку містян, які мають шукати укриття на перших зупинках, де їм довелося вийти під час повітряних тривог", — стверджує Олександр Гречко.

Для ухвалення петиції треба набрати 6000 тис. підписів. Підписати її можна за посиланням.

Нагадаємо, що з 1 серпня у Києві весь наземний громадський транспорт під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух у безпечному місці відповідно до Правил дорожнього руху.

Зупинка громадського транспорту на час тривоги: в КМДА випустили роз’яснення