Скандал у КНУ: студенти звинувачують викладача в сексизмі та проросійській позиції

Студенти інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка вимагають звільнити викладача Микиту Василенка за сексизм та проросійські погляди. 

Про це повідомила студентка інституту Оксана Паращак, яка наразі служить у лавах ЗСУ.

Скандал у КНУ: студенти звинувачують викладача в сексизмі та проросійській позиціїЗа її словами, викладач протягом чотирьох років розповідає студентам на парах, що жінки не можуть бути журналістками та військовослужбовицями. Попри такі висловлювання, Власенко є батьком української журналістки та шеф-редакторки Соні Кошкіної, яка працює у виданні LB.

Скандал у КНУ: студенти звинувачують викладача в сексизмі та проросійській позиціїВін наголошував, що представниці жіночої статі створені, аби доглядати дітей та чоловіка. Крім того, педагог підкреслював — "Я проти того, щоб усі мали права, особливо жінки".

Також зазначений викладач неодноразово розповідав на заняттях про "велич росії", а до повномасштабного вторгнення агітував вступати до лав партії ОПЗЖ. Про це влітку 2023 року студенти написали у листі чинному на той час директору інституту Володимиру Різуну. 

Скандал у КНУ: студенти звинувачують викладача в сексизмі та проросійській позиції

Лист до Різуна ніяк не вплинув на поведінку викладача, оскільки директор інституту навіть не розглянув відео та не прослухав аудіодокази.

У 2024 році Оксана Паращак звернулася зі згаданими скаргами до уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця. 

Скандал у КНУ: студенти-журналісти звинувачують викладача в сексизмі та проросійській позиціїСкандал у КНУ: студенти-журналісти звинувачують викладача в сексизмі та проросійській позиціїОмбудсмен розглянув звернення, на основі якого була створена комісія з питань етики стосовно сексистських висловів Василенка. Результати роботи комісії — визнання фактів порушення етики, формальний підхід керівництва та догана викладачу.

Проте студенти вимагають звільнити Микиту Василенка та не допустити його присутності в стінах КНУ.

Раніше ми писали про сексистський скандал з Іво Бобулом та його висловлювання про жінок, які "стали розбалуваними".

5 канал створив календар із голими журналістками: реакція громадськості