Поліція Києва зможе вилучати авто без глушників
Фото ілюстративне: Mikhail Volkov / Pexels

Нещодавно Київрада заборонила у місті феєрверки та авто без шумопоглинача до кінця воєнного стану. У Центрі протидії дезінформації роз'яснили, що в разі порушення поліція може вилучити авто на спецмайданчик. 

Йдеться про заборону продажу феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їх запуск на території Києва під час воєнного стану та упродовж 30 днів після його припинення чи скасування.

Окрім того, Київрада заборонила у місті рух транспортних засобів без глушника. Тобто, якщо у конструкції авто є система випуску відпрацьованих газів з прямотоком або інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, використання такого транспорту буде забороненим.

Це роблять задля того, аби звук феєрверків чи гучний шум від машин не порушував психічне здоров'я жителів міста, які й так потерпають від ракетних ударів, обстрілів та сигналів повітряної тривоги. 

Водночас, у Центрі протидії дезінформації застерігають — відбутися лише штрафом не вдасться. Якщо в авто є переобладнання, яке порушує розділ 31 Правил дорожного руху, то поліція має право вилучити такий транспортний засіб на спецмайданчик. 

У Києві оголосили "режим тиші": заборонили феєрверки та гучну музику