Американський актор Шон Пенн зіграє у фінальній частині фільму Війна очима тварин саунд-продюсера, який випадково стає свідком початку війни: дивитись трейлер.

Американський актор Шон Пенн зіграє у фінальній новелі українського кіноальманаху "Війна очима тварин" режисера Мирослава Слабошпицького. Як повідомляє The Hollywood Reporterоскароносний актор зіграє саунд-продюсера, який випадково стає свідком початку війни.

 Шон Пенн зіграє у фінальній новелі українського кіноальманаху "Війна очима тварин" режисера Мирослава Слабошпицького.Зйомки відбудуться в Україні та в США, у Лос-Анджелесі влітку 2023 року. Ця історія — остання з дев'яти короткометражних фільмів, знятих різними режисерами й об'єднаних в один кіноальманах "Війна очима тварин". Героями кожної новели стануть тварини, які опинилися в Україні під час війни. Фінальну історію зніматиме режисер Мирослав Слабошпицький, автор одного з найтитулованіших українських фільмів "Плем'я".

Режисер Мирослав Слабошпицький та актор Шон Пенн, фільм "Війна очима тварин""Я дуже радий бути частиною цього фільму. Для мене велика честь співпрацювати з неймовірним актором, видатною людиною та одним з найбільших друзів України Шоном Пенном. Він був з нами під час атаки 24 лютого і досліджує війну в Україніу своєму документальному фільмі. Його підтримкабезцінна для нас і не може бути переоцінена", - зазначив Мирослав Слабошпицький.

Перший трейлер презентувала кінокомпанія SOTA Cinema Group Берлінському кінофестивалі у 2023 році.

Кінопроєкт розробили компанії SOTA Cinema Group та Kleos Art, а продюсерами стали Олег Кохан та Олексій Макухін.

"Всі історії нашого кіноальманаху основані на реальних подіях, і для нас дуже важливо, що закордонні митці такого рівня, як Шон Пенн, розділяють з нами цю страшну реальність, що ми відтворюємо на екрані. Це підкреслює актуальність теми екоциду в Україні, адже кожна куля, кожен уламок ракети, кожна крапля пального, що забруднює нашу землю, є хімічною зброєю повільної дії, яка руйнує екосистему не тільки України. Шон Пенн був безпосереднім свідком подій в Україні, тому його не довелось переконувати. Він належить до тієї категорії людей, які всім серцем підтримують справу, в яку вірять, і готові діяти", — підкреслив Кохан.

Світова прем'єра кіноальманаху "Війна очима тварин" запланована на кінець 2023 — початок 2024 років в рамках одного з міжнародних фестивалів.

Також пропонуємо дізнатися все про Каннський кінофестиваль: як започаткували конкурс, хто є володарем найбільшої кількості "Золотих пальмових гілок" і які українські фільми відзначали на фестивалі.

Це 7 байопіків про відомих людей