Шон Пенн покаже фільм про Україну на Берлінале
Фото: Офіс президента

Документальний фільм режисера та актора Шона Пенна про Україну увійшов до конкурсної програми 73-го Берлінського кінофестивалю, який відбудеться у лютому. Програму фестивалю під час пресконференції оголосили художній директор Берлінале Карло Чатріан і виконавчий директор Марієтт Ріссенбек, пише Variety.

Фільм Пенна під назвою "Суперсила" (Superpower), який він зняв разом з ведучим Аароном Кауфманом, розповідає про протистояння між президентом Володимиром Зеленським та російським диктатором володимиром путіним, який розпочав повномасштабне вторгнення в Україну.

"Пенн був у Києві, знімаючи фільм із Зеленським, коли почалася війна в Україні", — зазначив Чатріан на пресконференції.

Він додав, що реальність змусила авторів змінити тему свого фільму на "щось менш комфортне та більш значуще". Та подякував Шону Пенну за те, що той обрав саме Берлінський кінофестиваль для показу свого фільму, який "розповідає про роль мистецтва та митців".

Також директори Берлінале повідомили, що кольори цьогорічного фестивалю будуть синьо-жовтими — кольорами прапора України.

"Берлінський кінофестиваль відбудеться рівно через рік після початку війни, і, можливо, показ цього фільму в Берліні має більше значення, ніж у будь-якому іншому місці. Тому що ми поруч з Україною, тому що в Берліні живуть українці, а також через політичну цінність цього фільму... Для мене "Суперсила" — я знаю, що вона приверне багато уваги — це двері, які дозволять вам потрапити до дуже комплексного, глибокого опису того, що сталося і досі відбувається в Україні прямо зараз", — каже Карло Чатріан.

Нагадаємо, Шон Пенн кілька разів приїжджав до України для зйомок свого документального фільму. А у листопаді 2022 року він зустрівся з Володимиром Зеленським та передав йому свій "Оскар".

Український фільм про Київ під час війни покажуть на Berlinale-2023