Зеленський виступив на Золотому глобусі

Президент України Володимир Зеленський звернувся до глядачів та гостей 80-ї церемонії вручення кінопремії "Золотий глобус".

Звернення Зеленського представив актор та режисер Шон Пенн, який кілька разів приїжджав до України для зйомок документального фільму. А у листопаді 2022 року він зустрівся з президентом та передав йому свій "Оскар".

"Якби свобода мріяти була списом, я з гордістю представляю людину, яка сьогодні уособлює найгостріший наконечник цього списа", — сказав Пенн.

Після цього увімкнувся запис звернення Зеленського, у якому президент України нагадав що премію "Золотий глобус" почали вручати у 1944 році, коли ще тривала Друга світова війна.

"Друга світова війна ще не закінчилася, але ситуація змінилася, всі знали, хто переможе. Попереду ще були битви та сльози, і саме тоді з’явилася премія "Золотий глобус" для вшанування найкращих виконавців 1943 року. Зараз 2023 рік, війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється. І вже зрозуміло, хто переможе. Попереду ще битви та сльози, але тепер я точно можу сказати, хто був найкращим минулого року — це ви. Вільні люди вільного світу. Тих, хто об’єднався навколо підтримки вільного українського народу в нашій спільній боротьбі за свободу", — сказав Зеленський.

Він додав, що боротьба України проти російської агресії символізує "боротьбу за право нових поколінь знати про війну тільки з фільмів".

"Перша світова війна забрала мільйони життів. Друга світова війна забрала десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде. Це — не трилогія. Україна зупинить російську агресію на своїй землі. Ми зробимо це разом з усім вільним світом, і я сподіваюся, що всі ви будете з нами у цей переможний день, день нашої перемоги", — додав президент.

Нагадаємо, у Великій Британії випустили збірку з промовами Володимира Зеленського. Книгу під назвою "Послання з України" видало міжнародне видавництво Penguin Random House.

Оголосили переможців премії "Золотий глобус 2023"