Школи Київщини отримали понад 60 нових автобусів з початку року

З початку року навчальні заклади Київщини отримали 69 нових автобусів. Більшість закупили за кошти державного та місцевих бюджетів, однак 5 автобусів громади придбали самостійно, а 19 – подарували іноземні партнери.

Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

За його словами, транспорт направили до місць призначення протягом серпня-вересня цього року. Днями остання партія з 7 нових автобусів поїхала до Рокитнянської, Яготинської, Березанської, Калинівської (Броварського району), Миронівської, Обухівської та Борщагівської громад.

"Загалом на Київщині понад 33 тисячі школярів потребують підвезення до місць навчання. Маршрути перевантажені, іноді роблять декілька рейсів на день", — зазначив посадовець. 

Він додав, що під час бойових дій на території області росіяни знищили 12 шкільних автобусів, 25 були значно пошкоджені. Частину школи передали на потреби військовослужбовців.

На початок року потреба області в додаткових шкільних автобусах оцінювалась у 85 одиниць. Наразі учнів Київщини розвозять на навчання 383 шкільні автобуси. 

Раніше ми писали, що школи Київської області, які зазнали руйнувань через бойові дії, отримали понад 4 тисячі планшетів Apple iPad від Мінцифри.

На Оболоні відремонтують стадіон спортивної школи "Зміна"