Що означають голошення про мобілізацію

Днями у київських пабліках почали з'являтись фото з оголошеннями про мобілізацію, які розвісили на під'їздах одного з районів Києва. У КМВА пояснили, що це за оголошення та чи треба щось робити мешканцям будинків, де вони з'явились.

Йдеться про копії наказу Голосіївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у якому йдеться про необхідність всім військовозобов’язаним явитися до військкомату. У документі процитовані пункти Закону про мобілізацію та вказана кінцева дата, коли треба прийти до військкомату — 31 січня 2023 року.

Мешканці будинків були спантеличені такими оголошеннями. Деякі люди зазначають, що не знають, що їм робити — йти до військкомату зараз чи чекати на повістку.

У КМВА в коментарі ТСН пояснили, що в цих оголошеннях немає нічого нового, а їхнє розклеювання є звичайною роботою територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦКСП), які мають право доводити до громадян інформацію про планові заходи.

"Це звичайна робота ТЦКСП. Не варто сприймати такі оголошення в іншому контексті. Все в межах законодавства і компетенції ТЦКСП", — розповіли у пресслужбі КМВА.

Там додали, що оголошення на під’їздах будинків є лише способом проінформувати киян, що мобілізація триває, та нагадати тим, хто вже отримав повістку, щоб вони з’явилися до військкомату.

Нагадаємо, раніше у КМВА розповіли, чи вручатимуть киянам повістки на вході у метро. Також там нагадали, хто саме має вручати повістки, та що має містити цей документ.

Як виглядають воїни, які збивають ворожі ракети та дрони над Києвом