Чи вручатимуть киянам повістки на вході у метро
Фото: mvs.gov.ua

Очільник КМВА Сергій Попко розповів, чи вручатимуть киянам повістки до військкомату на вході до станцій метро. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

За словами Попко, повістку громадянам мають право вручити у будь-якому місці, адже у законі не регламентується якесь конкретне місце, де це можна робити.

"Законодавством чітко не регламентується місце, де повинна вручатися повістка. Її можуть вручити в будь-якому місці", — зазначив посадовець.

Водночас він нагадав, що повістка має містити підпис керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки й мокру печатку. Також в ній мають бути вказані: дата вручення, адреса військкомату та час, в який потрібно туди звернутися.

Право вручати повістки мають співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки, уповноважені особи ОМС, керівники підприємств/установ/організацій, зокрема закладів освіти, фізичні особи-підприємці, управителі багатоквартирних будинків.

Попко також закликав киян довіряти лише перевіреній інформації щодо призову від офіційних джерел та не поширювати чуток, адже це допомагає ворогу сіяти паніку.

Нагадаємо, раніше у Мінцифри роз'яснили, що новий порядок взяття на військовий облік не передбачає, що повістки надсилатимуть через "Дію". Втім у застосунку має з’явитися новий сервіс — електронний військовий квиток. Проте, як його впроваджуватимуть і як він працюватиме, наразі невідомо.

У "Дії" став доступним ще один важливий документ