СБУ затримала у Києві адміністратора Телеграм-каналу прокремлівської пропагандистки Монтян

Співробітники Служби безпеки України викрили у Києві соратника пропагандистки Тетяни Монтян, який займався веденням її прокремлівського Телеграм-каналу, йдеться у повідомленні відомства. 

Затриманим виявився 46-річний мешканець столиці, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, а згодом навіть балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили. 

"Після початку повномасштабного вторгнення, він активно допомагав колаборантці "розкручувати" її проросійський Телеграм-канал, який наразі нараховує майже пів мільйона підписників. Встановлено, що зловмисник модерував дискусії у коментарях і блокував користувачів серед українських патріотів. Також він "фільтрував" дописи, які не відповідають "критеріям" кремлівських наративів або не підтримують злочинної діяльності Монтян", — зазначають в установі. 

Крім того, фігурант активно поширював деструктивний контент і на власних сторінках популярних соцмереж. У своїх "публікаціях" він заперечував причетність російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України й поширював фейки про ситуацію на фронті.

Під час обшуків за адресою його проживання виявлено комп’ютери та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Зловмиснику повідомили про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в Україні, глорифікація її учасників.

Раніше ми писали, СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за військкоматами Києва.

На Київщині затримали зловмисника, який виманював гроші у родини зниклого військового