СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за військкоматами Києва

СБУ затримала трьох інформаторів російської фсб, які шпигували за керівництвом військкоматів в Україні. 

Про це повідомили на сторінці держоргану в Telegram. 

Затримані приховано збирали закриті відомості поблизу військових частин. Серед фігурантів – мешканець Київщини, який намагався виявити запасний командний пункт керівництва Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Також він мав потрапити "під легендою" в приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку.

Інший зловмисник пішов на співпрацю з ворогом, оскільки розраховував на "посаду" в окупаційній адміністрації у разі захоплення частини південного регіону України.

Інформатори спілкувалися зі співробітником фсб за допомогою спеціально створеного Telegram-каналу. 

Фото: СБУСлідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України).

Наразі фігуранти знаходяться під вартою.

Нагадаємо, у Києві в монастирі УПЦ затримали прокремлівського блогера. 

На Київщині викрили очільника благодійного фонду, який переправляв призовників через кордон