Ryanair може відновити польоти в Україну до кінця 2023 року: подробиці

Лоукостер Ryanair розглядає можливість відновлення деяких рейсів в Україну до кінця 2023 року. Про це повідомив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі під час інтервʼю для  "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що авіакомпанія розглядає два варіанти відновлення польотів. Перший — коли закінчиться війна. Ryanair відновить рейси в один або два дні. Другий (найбільш вірогідний) — відновлення невеликої кількості польотів наприкінці 2023 року. 

Майкл О'Лірі наголосив, що другий варіант втілиться у життя, якщо європейські органи безпеки та українська влада дозволить відкрити повітряний простір. 

"Чи можемо ми переконати європейські органи безпеки та українську владу, що польоти будуть безпечними, що вони можуть захистити літак від безпілотників, ракет і тому подібного, як це відбувається в Ізраїлі? Українська влада працює з потрібними людьми, щоб спробувати знову відкрити повітряний простір, але ми нічого не можемо вдіяти, якщо вони не переконають EASA, Європейське агентство з безпеки та страхові компанії, що виконувати обмежену кількість рейсів до Києва і Львова – безпечно", — підкреслив СЕО Ryanair.

Раніше ми писали, що керівництво Ryanair відвідало "Бориспіль" та розкрило план швидкого відновлення рейсів.

В Україні можуть частково відкрити повітряний простір ще до кінця війни