"Київавтодор" висловив позицію щодо звинувачень про розкрадання на ремонті Дегтярівського мосту
Фото - КМДА

Поширена в деяких медіа інформація щодо реконструкції Дегтярівського шляхопроводу містить упереджені висновки, які не є професійними, не спираються на фахову експертизу і не враховують поточну ринкову ситуацію.

Про таку свою позицію щодо звинувачень про розкрадання коштів на ремонті Дегтярівського мосту висловились у КК "Київавтодор". 

"Медіа не враховують вартість будівельних матеріалів, витрат на логістику їхнього постачання, сплати сум державного мита, податків та інших витрат при розмитненні вантажів. А також поширюють дані, що стосуються кардинально різних хронологічних періодів до війни та під час її руйнівного продовження", — розповідають в компанії. 

"Київавтодор" наголосив, що станом на 29 лютого здійснено оплату на суму 340 млн із 920 млн вартості обʼєкта. Усі тендерні процедури відбулися згідно із законодавством, прозоро та з дотриманням усіх процедур.

"Уточнюємо, що замовник робіт замовляє комплекс робіт та послуг, а не окрему закупівлю будівельних матеріалів на об’єкт. Усі виплати здійснюють винятково за актами виконаних робіт і після підтвердження результатами державної експертизи", — йдеться в дописі корпорації.  

Окремо "Київавтодор" зазначає, що співпрацює з правоохоронними органами задля обʼєктивного розслідування щодо вартості робіт під час реконструкції Дегтярівського шляхопроводу. 

Нагадаємо, у лютому 2024 року журналісти видання "Наші Гроші" з'ясували, що компанія "Ростдорстрой", яка займалася реконструкцією Дегтярівського мосту в Києві, завищувала ціни на будівельні матеріали. 

Компанія "Ростдорстрой" отримала підряд на реконструкцію мосту 1 червня 2023 року. Вартість реконструкції мосту становила 920 млн гривень. Журналісти кажуть, що за завищеними цінами придбали поліуретанову смолу, гарячекатану арматурну сталь, природній рядовий пісок та щебенево-піщану суміш.

Проте в "Київавтодорі" наголосили, що компанія надала найнижчу ціну за реконструкцію мосту.

1 березня 2024 року поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом розкрадання державних коштів на ремонті Дегтярівського шляхопроводу. 

Також ми писали про те, що 20 грудня 2023 року у столиці відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом — для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями. 

Крім цього, 30 вересня 2023 року закритий із середини липня на ремонт Дегтярівський міст обвалився.

Чому на Дегтярівському шляхопроводі у столиці не встановили трамвайні платформи: відповідь комунальників