Росіянку нагородили за найкращу ілюстрацію про війну в Україні

Асоціація The Association of Illustrators (AOI) назвала переможців конкурсу у номінації Annual Global Healthcare Illustration Awards 2022.

Перший приз з фінансовою винагородою в 3000 фунтів (майже 134 тисячі гривень) отримала ілюстрація про війну в Україні авторства росіянки Анни Хохлової.

Організатори представили її як "хорошу руську", яка допомагає українським біженцям і нібито віддасть гроші у фонд на їх підтримку. Проте таке ірраціональне рішення журі очікувано обурило як українську, так і міжнародну аудиторію.

У соцмережах українці та іноземці переконані, що вибір журі — непродуманий, адже він винагороджує мешканку країни-агресорки за твір, в якому вона "грає" на темі страждань українського народу від дій власної держави.

У коментарях під дописом AOI користувачі залишають саркастичні коментарі на кшталт "росіяни заробляють на травмі, яку самі ж і спричинили, класика" та "обирати російського автора переможцем за роботу, натхненну війною в Україні, яку почала росія — жахливе рішення" тощо.

Також один із коментаторів знайшов інформацію про місце роботи переможниці.

За його інформацією Анна працює в контрольованій урядом рф компанії "Яндекс.Education". Він взяв дані з портфоліо росіянки, які збереглися у веб-архіві.

Варто зазначити, що у конкурсі брало участь понад 2000 кандидатів. У журі були ілюстратори The New York Times, Hermés, The Economist, Time Magazine, Die Zeit та інших видань.

Нагадаємо, раніше фото з України, на якому бійці ТРО грають в шахи коктейлями Молотова, потрапило до 14 найбільш вражаючих фото 2022 року за версією BBC.