BBC показало 14 вражаючих фото 2022 року
Фото: Chris McGrath

Редакція британського видання BBC обрала 14 найбільш вражаючих фотографій цього року.

До добірки потрапили знімки українських бійців, протесту на підтримку іранських жінок, лісових пожеж в Іспанії та США, Ілона Маска з раковиною в офісі Twitter, далекої космічної туманності, Ліонеля Мессі з Кубком чемпіонів, британського принца Джорджа, протестувальниці проти заборони абортів, екоактивістів у галереї тощо.

Так, одним з найбільш знакових фото 2022 року у BBC назвали знімок двох бійців Тероборони Києва, які грають у шахи коктейлями Молотова та величезній дошці.

"Зображення солдатів, які сидять за шаховою дошкою, яка символізує набагато більш значущий конфлікт навколо них, нагадує інтенсивну геометрію кубістичної картини французького художника Жана Мецінгера "Солдат за шаховою грою" (c 1914), створеної в перші місяці Першої світової війни", — зазначають у BBC.

Ось які ще найбільш вражаючі фото 2022 року обрала редакція BBC:

Нагадаємо, українець Євген Малолєтка став фотографом 2022 року за версією The Guardian. Його знімки отримали низку нагород, зокрема французьку премію для воєнних кореспондентів Bayeux Calvados-Normandy Award. Також Малолєтка став лавреатом 2022 року міжнародної журналістської премії ім. Джеймса Найта від Міжнародного центру журналістів.

Фотографії Мессі з ЧС-2022 набрали найбільше лайків за всю історію Instagram