Українські фотографи Євген Малолєтка та Мстислав Чернов отримали премію для військових кореспондентів

Українські фотографи, які робили світлини із розбомбленого Маріуполя, отримали престижну французьку премію для військових кореспондентів Bayeux Calvados-Normandy Award.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України у Telegram.

Фотографії Євгена Малолєтка та Мстислава Чернова"Завдяки Євгену та Мстиславу світ побачив світлини із розбомбленого Маріуполя. Вони були останніми журналістами, які виїхали з міста" — йдеться у повідомленні.  

Журналісти Євген Малолєтка та Мстислав Чернов зробили унікальні фотографії, які побачив увесь світ. Це і кадри з пологового будинку, у який влучила ракета окупантів, фотографія мешканців Маріуполя, які сидять в укритті, і світлина, на якій батько оплакує свою вбиту дитину.

Роботи Євгена та Мстислава можна побачити у Києві, на виставці "Спалах. Українська фотографія сьогодні" в "Українському домі". Виставка триватиме до 23 жовтня.

Раніше ми писали, що український фотограф та боєць полку "Азов" Дмитро Козацький (позивний "Орест"), який зараз перебуває у російському полоні, переміг у престижному французькому фотоконкурсі Prix de la Photographie Paris.

У США вийде фотокнига про війну в Україні