росія випустила 110 ракет: подробиці ранкової атаки 29 грудня 2024 року на Україну

Під час масованої повітряної атаки на Україну сьогодні, 29 грудня, росіяни випустили приблизно 110 ракет.

Про це повідомив Володимир Зеленський. 

Більшу частину з них вдалося збити. 

"Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста. Сьогодні росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "Кинджали", С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505. Приблизно 110 ракет було випущено, більшу частину збито", — написав Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Він додав, що внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу людям.

Згодом, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що сили ППО знищили 87 зі 122 крилатих ракет і 27 з 36 БПЛА над Україною. 

Ракетна атака на Дніпро

У Дніпрі зранку пролунала серія вибухів. Унаслідок російської атаки зайнялась пожежа у торговельному центрі, понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля та пологовий будинок. Поблизу місць влучань призупинили рух громадського транспорту.

За останніми даними, у Дніпрі загибло 5 людей, постраждали — понад 20, — Дніпровська ОВА. 

Постраждалих у пологовому будинку немає — пацієнти і медперсонал встигли перейти в укриття. У будівлі вибиті вікна, одна з секцій зруйнована.

Ракетна атака на Львів

Попередньо, влучили у житловий будинок. Також в одному з ліцеїв міста, ймовірно, унаслідок падіння уламків, зайнялась пожежа. Наразі відомо про 13 постраждалих. Четверо з них госпіталізували.

Станом на 10:30, відомо про часткові руйнування у 13 житлових багатоповерхівках та двох школах. Багато пошкоджених автомобілів. Ліквідація наслідків ворожої атаки триває. 

Ракетна атака на Харків 

У Харкові пролунали щонайменше 20 вибухів. Місто, за попередніми даними, обстріляли двома видами ракет — С-300 та Х-22. Зруйновані та пошкоджені складські і виробничі будівлі, транспортне депо, підприємства. В одному з медзакладів вибуховою хвилею пошкоджено дах і вікна. Також пошкоджень зазнав автомобіль швидкої допомоги. Станом на 9:20 відомо про одного загиблого та 11 поранених унаслідок атаки.

Ракетна атака на Одесу

В Одесі російські війська поцілили у житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури. Зокрема є влучання в будівлю школи, унаслідок якого одна людина загинула, семеро, серед яких дитина, травмувались. Загалом унаслідок російської атаки загинули дві людини, 15 — отримали поранення. Двоє поранених перебувають у важкому стані.

Ракетна атака на Запоріжжя

У Запоріжжі внаслідок ракетної атаки одна людина загинула, десять — отримали поранення. Під завалами можуть ще перебувати люди, тривають пошукові роботи. Росіяни поцілили по кільком підприємствам міста, повідомили в Запорізькій ОВА. Одна з ракет влучила по відкритій місцевості, ще одна зруйнувала приватний будинок. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені багатоповерхівки.

Ракетна атака на Київ: що відомо та наслідки