Ракетна атака на Київ: що відомо та наслідки

В ніч з 28 на 29 грудня росія атакувала Київ та інші українські міста, це була масована атака.

В столиці пролунало багато вибухів. Це чули кияни та про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. Він повідомив про наслідки атаки у своєму Telegram-каналі.

В Подільському районі загорівся склад на площі орієнтовно 3000 м2. Багато поранених, кількість уточнюється. Проводиться пошук потерпілих.

В Святошинському районі зафіксовано загоряння житлового незаселеного багатоповерхового будинку. На іншій локації є загорання трьох припаркованих автомобілів. Обидві пожежі ліквідовано. Виявлено одного потерпілого.

В Шевченківському районі, попередньо, є пошкодження житлового будинку. Загорання на території гаражів ліквідовано. Також зафіксована пожежа на території складських приміщень і на нежитловій забудові. Попередньо, виявлено 6 постраждалих. Нажаль, є один загиблий.

"Тіло одного загиблого дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі столиці. Пошуково-рятувальна операція триває. До цього рятувальники звільнили з-під завалів трьох постраждалих. Їх госпіталізували медики", — повідомив Віталій Кличко. 

В Дарницькому районі є пошкодження житлового будинку. Попередньо, без потерпілих та загоряння.

Також вибухом пошкоджена будівля станції метро Лукʼянівська. Станція працює як укриття. Поїзди проїжджають станцію без зупинки.

За попередніми даними, в столиці вже 17 постраждалих. Інформація уточнюється та оновлюється. Про це повідомив Сергій Попко, начальник КМВА. 

Станом на 18:00, виявили вже дев'ять загиблих та 30 поранених. Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко.

В цей раз окупанти атакували Україну всім, окрім "Калібрів". Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Стільки цілей одночасно на нашому моніторі, ми ще не бачили!", — розповів він. 

Окупанти використовували "Кинджали", балістику, С-300, крилаті ракети, БПЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505.

Новина оновлюється.

В Україні проведуть меморіалізацію пам’ятних місць російсько-української війни: подробиці