Російський режисер Молочніков приїхав у Київ знімати фільм про дітей з Бахмута

До Києва приїхав російський режисер Олександр Молочніков. Він планує знімати фільм про дітей з Бахмута. Про це повідомила українська режисерка Ірина Цілик у Facebook.

Молочніков залучає до зйомок українських дітей, приховуючи від їхніх батьків, що він – росіянин.

"Уявіть собі, ваших дітей запросили взяти участь у кастингу для зйомок ігрового фільму про нещасних сиріт, що лишилися без мами в Бахмуті під час війни. Ви записуєте акторські проби, надсилаєте їх, і зрештою геть випадково спливає інформація про те, що це фільм російського режисера, який ще минулого року знімав серіал у Росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт", — пише Ірина.

Режисерка наголосила, що інформацію про ймовірне фільмування вона отримала від художника-постановника Івана Левченко, якому росіянин запропонував співпрацю. 

"Ваня "включив дурачка", отримав сценарій і записав їхню аудіорозмову. Зі слів Молочнікова, він має підтримку Офісу президента України й отримав прескарти для себе та оператора", — зазначила Ірина Цілик.

Батьки, чиї діти взяли участь у кастингу, не мали уяви, хто режисер та що це за проєкт. 

Зйомки заплановані на 16-18 березня. Вони відбуватимуться у зруйнованій будівлі під Києвом.

Раніше ми писали, що документальний фільм канадського режисера Деніела Роера "Навальний" про російського політика Олексія Навального отримав премію "Оскар".

Інформаційно-психологічні операції росії. Як вони працюють і чи можна їм протидіяти