Родина Юлі Шпички шукає кошти для лікуванні у приватній клініці

Родина Юлі Шпички повідомила, що, не зважаючи на численні звернення до МОЗ та особисто до Уляни Супрун, в державних медичних закладах України не зайшлося можливостей та спеціалістів, здатних повернути хвору до нормального життя. Тож з 19 вересня дівчину перевезли на лікування до приватного медичного центру «Оберіг».

Нагадаємо, що українка Юля Шпичка захворіла на гнійний менінгоенцифаліт під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху. На евакуацію хворої приватним літаком санавіації збирали гроші в ЗМІ та в соціальних мережах. Близько місяця дівчину тримали в стані медичної коми, щоб зменшити вплив хвороби на головний мозок. Але після виходу з коми, дівчина так і не прийшла до свідомості, і станом на сьогодні не здатна розмовляти, рухатися, харчуватись та інше.
«Ми вдячні лікарям реанімації інфекційного відділення Олександрійської клінічної лікарні міста Києва. Юлю пролікували від менінгоенцифаліту, і ці страшні діагнози вже позаду. Сьогодні мова йде про реабілітацію і відновлення основних життєво необхідних функцій організму. У інфекційному відділенні таких спеціалістів і можливостей не було. І вже декілька тижнів Юлю не лікують, а просто підтримують життя в тілі. Ми намагалися достукатися до чиновників МОЗ та особисто до пані Міністра, але реальної допомоги ми так і не отримали. Тож, було прийнято рішення терміново перевозити її на лікування до приватної клініки, де є необхідні умови і спеціалісти-реабілітологи. Лікарі кажуть, що у нас всього 1,5 місяці на відновлення основних фізіологічних функцій, бо потім почнуться зміни у головному мозку», - сказав чоловік Юлії Олександр Шпичка.
На лікування хворої дівчини потрібно близько 150 000 грн на місяць, то ж родина звертається до всіх небайдужих, до волонтерів, до журналістів, до очільників Міністерства охорони здоров’я України з проханням допомогти фінансово. Внески можна зробити на карту Приватбанку: 5168-7573-0782-2041. Отримувач Негрій Віктор Григорович, це батько дівчини.
З родиною постраждалої українки можна зв’язатися за телефонами: 098-507-13-80 (брат Богдан), телефон 097-900-01-81 (чоловік Олександр).
Нагадаємо, що 2 серпня 2016 року під час відпочинку в готелі Sultan Gardens Resort в Шарм-ель-Шейху трапилася біда з українською туристкою Юлією Шпичкою. Дівчині стало погано на пляжі, але згодом стан Юлії погіршився - її було терміново перевезено до Міжнародного госпіталю Шарм-ель-Шейх, де її ввели в стан медичної коми. Через непорозуміння зі страховою компанією «ВУСО» хвору евакували до Києва лише 7 серпня. Родина змушена була через соціальні мережі та ЗМІ збирати кошти на оплату приватного літака санітарної авіації. Юлі Шпичці 29 років, вона проживає в містечку Узин, Білоцерківського району, Київської області. Має доньку 1,8 років та чоловіка Олександра, котрий працює в шино-монтажній майстерні. До трагедії, дівчина перебувала у відпустці по догляду за дитиною.