Ресторан Вітряк у Києві з мозаїкою Алли Горської продають на OLX: яка ціна

Ресторан "Вітряк" у Києві з мозаїкою Алли Горської виставили на продаж. Заклад продають за мільйон доларів (це понад 41 мільйон гривень).

Про це повідомила журналістка Олена Деньга.

Оголошення з'явилось на OLX 6 серпня 2024 року. Продавець описав загальну площу ресторану, кількість посадкових місць та місткість автопарковки. Але жодного слова про мозаїку. 

Ресторан Вітряк у Києві з мозаїкою Алли Горської виставили на продаж: яка ціна

"Треба уважно слідкувати, щоб нові власники не знищили цю унікальну мозаїку, яка досі, не має ні таблички, ні консервації", — зазначила Олена у дописі.

Ресторан Вітряк у Києві з мозаїкою Алли Горської виставили на продаж: яка цінаНагадаємо, ресторан "Вітряк" на Теремках відкрили у 1967 році. Він знаходиться на проспекті Академіка Глушкова, 11. На фасаді розмістили мозаїчне панно "Вітер", авторства художниці-шестидесятниці Алли Горської. Це єдина монументальна робота мисткині, яка збереглась у Києві. Інші опинилися в російській окупації та були знищені. "Вітряк" неодноразово продавали, один раз роботу Горської навіть закрили гіпсокартоном. 

Ресторан Вітряк у Києві з мозаїкою Алли Горської виставили на продаж: яка цінаРаніше ми писали, що у Дарницькому районі знищили мозаїку з казковими героями. 

«Те, що вони радянські – не привід їх ненавидіти»: що робити з мозаїками в Києві