У Києві в приміщенні колишньої Кулінарії на ДВРЗ знищили мозаїку з казковими героями: нові власники зафарбували мозаїку у чорний колір

У Києві на вулиці Алмаатинській знищили мозаїку з казковими героями. Нові власники зафарбували стіни з мозаїчним панно у чорний колір.

Про це повідомив києвознавець та екскурсовод Кирило Степанець у Telegram.

У Києві в приміщенні колишньої Кулінарії на ДВРЗ знищили мозаїку з казковими героямиУ Києві в приміщенні колишньої Кулінарії на ДВРЗ знищили мозаїку з казковими героямиМозаїка з героями казок (гуси-лебеді, котик-братик, півник та інші) знаходилась в приміщенні колишньої "Кулінарії" на ДВРЗ. Наразі це звичайний магазин з чорними стінами.

У Києві в приміщенні колишньої Кулінарії на ДВРЗ знищили мозаїку з казковими героямиУ Києві в приміщенні колишньої Кулінарії на ДВРЗ знищили мозаїку з казковими героями"Казкові герої, жодної пропаганди. Змінився власник — замалювали, й тепер тут маркет під "сучасний. Цікаво, вони хоч трішки задумались, що стали вандалами?", — наголосив Степанець.

У Києві в приміщенні колишньої Кулінарії на ДВРЗ знищили мозаїку з казковими героямиЦі витвори мистецтва, ймовірно, не мали охоронного статусу. 

Нагадаємо, що нещодавно у Дніпровському районі під час ремонтних робіт пошкодили історичну мозаїку "Охорона природи".

Активісти хочуть реставрувати історичну мозаїку “Українська пісня”: в якому вона стані