Ракетний обстріл в Україні 14 січня: де є влучання

Україна знову під ворожими обстрілами. Вибухи пролунали на Київщині, у Харкові, Очакові, Дніпрі, Кривому Розі, на Івано-Франківщині, Одещині, Вінниччині та Сумщині. 

На території Київської області, у селі Копилів є влучання у житлову забудову, повідомили в ОП. У будинку вибито скло у вікнах. Олексій Кулеба надав інформацію, що на території Київщини пошкоджено 18 приватних будинків. Попередньо, без постраждалих.

У Харкові зафіксовано 2 "прильоти" ракет С-300 в Індустріальному районі. Внаслідок ракетних ударів по критичній інфраструктурі та промислових об'єктах можливі аварійні відключення електропостачання, наголосив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов;

На території Очаківській громади пошкоджені вікна у багатоповерхівці, загорівся гараж та два автомобілі, інформує Віталій Кім.

UPD: у Дніпрі росіяни влучили ракетою в багатоквартирний будинок. Станом на 16:20 врятовано 15 осіб. Кількість загиблих та травмованих уточнюється. Про це повідомив заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко. Влучання у будинок у Дніпрі

UPD: З-під завалів пошкодженого будинку у Дніпрі врятовано вже 15 осіб. Серед них є десятеро поранених. Двоє — діти. Три особи у важкому стані, розповіли в ОВА. 

UPD: Завали планують розбирати всю ніч. Цілий район міста, де він розташований, наразі без електрики, повідомив мер Дніпра Борис Філатов. 

UPD: Двоє людей загинули внаслідок атаки на Дніпро. Поранено 27 — усіх госпіталізовано. Серед них шестеро дітей.

UPD: Кількість загиблих у Дніпрі збільшилася до п'яти осіб.

UPD: В Івано-Франківській області росіяни завдали ракетних ударів по енергетичному об'єкту — там виникла пожежа. За попередньою інформацією, постраждалих і загиблих немає. Під час тривоги сили ППО збили дві російські ракети. 

UPD: В Одеській області більшість ракет знищила ППО. Проте є влучання в одній з громад району та влучання ракетних осколків по об'єктах транспортної інфраструктури, які працюють в межах зернової угоди. Обійшлося без постраждалих. 

UPD: У Вінницькій області одна з ракет потрапила в об'єкт критичної інфраструктури. Три ракети вдалося збити.

UPD: Внаслідок влучання російської ракети у будинок у Дніпрі, поранено сімох дітей. Найменшому — три роки. Усіх їх госпіталізували, 9-рiчна дівчинка у тяжкому стані. Загалом вже 39 поранених.

UPD: Кількість поранених через влучання російської ракети у багатоповерхівку у Дніпрі зросла до 60. Серед них 12 дітей.

Сталася пожежа на рівні другого поверху на площі 70 м² та загоряння 15 автомобілів. Наразі проводиться обстеження будинку. На місці працюють рятувальники.

UPD: Прикордонні райони Сумської області обстріляли з території росії. Окупанти застосували міномети та артилерію. Осколкове поранення отримав один місцевий мешканець. Пошкоджено чотири приватних будинки.

UPD: Станом на 20:40 з-під завалів зруйнованого будинку у Дніпрі врятовано 35 людей. Загинуло п'ять осіб, а поранено 64. Продовжується проливання окремих осередків пожеж в завалах та обстеження будинку, повідомили в ДСНС. 

UPD: Дев'ять людей загинули через атаку російських військ по багатоповерхівці у Дніпрі. Серед них 15-річна дівчина. 

UPD: Станом на 9:00 15 січня вже відомо про 20 загиблих внаслідок влучання російської ракети у житловий будинок у Дніпрі. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Поранені 73 людини — понад 40 з них у лікарнях, а четверо у реанімації у тяжкому стані. Залишається невідомою доля ще понад трьох десятків людей.

"Попередньо, суботній ворожий удар по житловому будинку зруйнував 72 квартири, понівечив понад 230. Вогнеборці й досі приборкують кілька осередків пожеж, які зайнялися через атаку. Триває демонтаж зруйнованих конструкцій будинку. Уже вивезено майже 3 500 тонн уламків", — написав вранці Резніченко.

Рятувально-пошукові роботи тривають, тому кількість жертв ще може зрости.

Раніше ми писали, що у Києві зранку пролунали вибухи, є влучання в критичну інфраструктуру.

На Київщині на одному з об’єктів критичної інфраструктури виникло загоряння