Ракетний обстріл Києва та області вночі 18 травня: подробиці, фото наслідків

Під ранок 18 травня у Києві та Київській області пролунало кілька вибухів. У регіоні працювала ППО, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. 

Повітряна тривога тривала від 3:10 до 6:02. 

"Цього разу атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно — крилатими ракетами типу Х-101/555. Після запуску ракет, ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БпЛА", — прокоментував начальник КМВА Сергій Попко.

За попередньою інформацією, усі ворожі цілі у небі над Києвом вдалося виявити й знищити. Уламки впали в Деснянському та Дарницькому районах столиці.

"Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі — там було загоряння на території гаражного кооперативу. Пожежа ліквідована. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону", — додав Попко.

За його словами, інформації щодо потерпілих наразі не надходило. 

В області влучань не зафіксовано, як і постраждалих, зазначив голова Київської ОДА Руслан Кварченко. 

У декількох громадах виявлено падіння уламків на приватні подвір’я. Є інформація про вибиті вікна у будинках та пошкоджений дах. Також уламки впали на два автомобілі.

Нагадаємо, це вже девʼята повітряна атака на Київ з початку травня. Попередня трапилася 16 травня — війська рф випустили максимальну кількість ракет за найкоротший проміжок часу. 

ЗРК Patriot отримав незначні ушкодження після російської атаки під Києвом — CNN