Протягом року "АТБ" відправила на утилізацію 80 тонн батарейок

Уже декілька років "АТБ" у співпраці з Duracell, SavService і PromoService реалізує масштабний проєкт зі збирання та утилізації використаних елементів живлення. Спеціальні контейнери для збирання у вигляді батарейки Duracell встановлені у торговельних залах супермаркетів торговельної мережі.

Використані батарейки згодом відправляють за кордон на переробку — цим займаються фахові підприємства. Наприклад, восени минулого року до спеціалізованого заводу GreenWEEE у Румунії відправили на переробку більш як два мільйони батарейок, які було зібрано мережею "АТБ". Аби їх перевезти, знадобилося декілька повнорозмірних фур. А в липні цього року вперше в історії України 20-тонна партія відсортованих лужних батарейок була перероблена в Польщі на заводі BatEKO.

Зважаючи на те, що навіть в умовах війни у різних куточках України працюють більше тисячі магазинів "АТБ", а щоденно їх відвідують мільйони покупців, обсяги зібраних для переробки або утилізації батарейок — просто неймовірні. За даними компанії, протягом останніх 12 місяців було зібрано ще близько 80 тонн використаних елементів живлення або ж чотири повні вантажівки.

У найближчих планах "АТБ" — до кінця 2022 року експортувати на професійну переробку додатково ще 20 тонн батарейок до Польщі та 20 тонн до Румунії. Правильна переробка використаних елементів живлення дозволяє не тільки врятувати довкілля від шкідливих і небезпечних елементів, але й зберегти ресурси планети, адже для повторного використання повертаються цінні матеріали з відпрацьованих батарейок.

Тому, незважаючи ні на які обставини, українців закликають збирати використані батарейки та відносити їх до спеціальних контейнерів у магазинах "АТБ".

Українці разом з АТБ зібрали 4 тисячі тонн продуктів для військових