Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знесення садиби Зеленських: деталі

Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.

Про це повідомляє пресслужба правоохоронного органу.Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.Провадження відкрили за фактом незаконного будівництва на самовільно зайнятій ділянці та руйнування майна, на яке накладено арешт — порушникам загрожує до 3 років позбавлення волі.Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.Правоохоронці зазначили, що ще у січні 2024 року на будівлю по вул. Кониського, 22 наклали арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження — згідно з Генеральним планом Києва, вказана земельна ділянка входить до меж історичного ареалу столиці і на проведення будівельних робіт потрібен дозвіл Мінкульту. Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.“Попри це, протягом тривалого часу там проводились будівельні роботи, а саме — капітальне будівництво, під час якого можливе умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини. Вказані будівельні роботи проводились без відповідного погодження Міністерства культури та інформаційної політики України. Відтак, у зв’язку з арештом будівлі, усі роботи мали бути зупинені”, — йдеться у дописі.Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.У п’ятницю, 19 липня, попри накладений арешт, історичну садибу Зеленських по вул. Кониського, 22 зруйнувалиНа даний час вже встановили місцезнаходження техніки, яку задіяли під час знесення будівлі — до суду подали клопотання про її арешт.Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.Київська міська прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактом знесення історичної садиби Зеленських у Києві.Садиба Зеленських знаходиться на вулиці на вулиці Кониського, 22, її побудували у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Ця будівля — одна з найстаріших на вулиці. Садибу звели з дерева й обклали цеглою. На початку XX століття в ній проживала сім’я заможних міщан Зеленських. На місці садиби забудовник планує звести 12-поверховий ЖК бізнес-класу “Тургеневъ”.

Раніше ми писали, що в КМДА відреагували на руйнування садиби — там вимагають від правоохоронних органів притягнути винних до відповідальності. Поліція Києва також розпочала кримінальне провадження за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин.

Залишилося маленьке болото: як виглядає озеро Синє на Виноградарі