Проєкт відбудованого дитсадка в Ірпені внесли у систему DREAM: подробиці

Проєкт дитячого садка "Рута", який відбудували в Ірпені литовські партнери, внесли у цифрову екосистему управління відбудовою DREAM, як приклад успішного відновлення.

Про це повідомили представники Держагентства з відновлення та розвитку інфраструктури України у Facebook.

Відтепер кожен охочий може ознайомитися з описом проєкту, основними параметрами бюджету та стадіями будівництва.

Проєкт відбудованого дитсадка в Ірпені внесли у систему DREAM: подробиціЧерез бойові дії будівля садка була зруйнована на 75%. Литовський фонд розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги витратив на відбудову 4,9 млн євро.

Під час реконструкції до корпусу добудували третій поверх, зробили ремонт у приміщеннях, облаштували нову кухню й вдосконалили укриття (зробили вентиляцію, систему оповіщення, санвузли та зону для відпочинку).

Раніше він називався "Радість", проте назву замінили на "Рута", оскільки ця квітка росте в Україні та Литві й має символічне значення.

Відбудова дитсадка "Рута" в Ірпені – не лише приклад успішної співпраці з міжнародними партнерами в напрямку відбудови, а й сигнал для громад: вони можуть самостійно залучати донорську допомогу для відновлення інфраструктури. Такі проєкти – про повернення життя у деокуповані чи прифронтові громади, а також про прозоре і відкрите відновлення.

Наразі дитячий садок відвідує близько 400 дітей. Це сучасний освітній простір, облаштований з урахуванням вимог інклюзивності та безпеки.

Україна і надалі співпрацюватиме з литовцями — вже розпочалась реалізація спільної ініціативи "Школа майбутнього", на яку планують виділити 500 000 євро.

Раніше ми писали, що у Бучі відкрили частину амбулаторії №1, яку відремонтували за кошти ООН.

На Київщині проведуть нову перевірку відбудови пошкоджених об’єктів: адреси