Проєкт реорганізації руху транспорту на Вокзальній площі вдосконалили: що змінили

Проєкт змін організації руху транспорту на Вокзальній площі вдосконалили з урахуванням пропозицій громадськості та експертів.

Про це пишуть у спільноті “Пасажири Києва”.

Місяць тому “Пасажири Києва” та U-Cycle запропонували такі зміни до нового проєкту:

  • Замість розширення парковки збільшити кількість дерев та озеленення 
  • Покращити пішохідну доступність зеленої зони або принаймні просто залишити зелену зону.
  • Облаштувати одно- або двосторонні велосмуги, захищені парковкою.

На площі провели виїзну нараду, де повторно обговорили пропозиції і їх доцільність, після чого розпочався процес внесення змін. 

Наразі в проєкт впровадили такі пункти:

  • Вздовж вулиці Петлюри від Жилянської і до вокзалу будуть облаштовані односторонні захищені делінеаторами велосмуги та смуга громадського транспорту. 
  • Деякі паркомісця будуть перетворені на зелені острівці, як на парковці ТЦ Ретровіль. 

“Обговорення трансформації Вокзальної площі є одним з небагатьох прикладів планування змін у місті з реальним залученням киян, аналітиків, проєктувальників та експертів. Сподіваємось на масштабування цього досвіду на наступні проєкти” — йдеться у дописі.

Реорганізація руху — не реконструкція, адже всі зміни реалізовуватимуть в рамках поточного ремонту, знаків і розмітки, і будуть існувати як тимчасові до початку реконструкції Вокзальної площі з будівництвом трамвайної лінії, що передбачено відповідним розпорядженням мера.

Нагадаємо, що проєкт реорганізації руху на Вокзальній площі в Києві представили у квітні 2024 року. Його розробляли різні експерти — з Луцька, Харкова, Львова та столичного комунального підприємства “Центр організації дорожнього руху”.

Проєкт має допомогти зменшити затримки руху комунального громадського транспорту, покращити пішохідну доступність та унеможливити порушення правил паркування. 

Із 24 травня у Дніпровському районі обмежать рух транспорту: схема проїзду