Ірпінь, Київська область, приватний сектор, відбудова житла

Приватні будинки в Ірпені, які розташовані на вулиці Багірова та Гостомельському шосе, планують відбудувати за єдиним комплексним проєктом всього мікрорайону. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Наразі архітектори створюють візуалізаційні моделі та збирають дані для їхнього проєктування. На це вже виділили 75 мільйонів гривень. Але, на думку Маркушина, цього не вистачить. Тому залучатимуть кошти меценатів та благодійників.

Як зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук, у проєкт включать 80 будинків приватного сектора, які знищили або пошкодили війська рф. Майже половина будівель потребує відбудови "з нуля".

Наразі основним завданням є створення візуалізації, на основі якої шукатимуть майбутніх спонсорів. "Зараз дуже активно триває підготовка до проєктування, ведеться топозйомка місцевості, збираються документи по кожному будинку", — підкреслив Кравчук.

Приватний сектор в межах вулиць Багірова та Гостомельського шосе найбільше постраждав від ракетних обстрілів. Відбудувати ці будівлі необхідно, щоб мешканці повернулися до рідних осель. Загалом через російську агресію в Ірпені повністю знищено 1482 приватні будинки, а 1130 отримали пошкодження.

Раніше ми писали, що у квітні завершилося капітальне відновлення залізничного мосту через річку Ірпінь в передмісті Києва. 

"Ірпінь — мій дім" збирає дитячі твори та малюнки для збірки