"Приватні" укриття Києва відкриватимуть примусово — КМДА

Зачинені під час повітряної тривоги укриття приватної форми власності відкриватимуть примусово.

Про це на брифінгу заявив очільник Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

За його словами, столична влада буде "боротися" з балансоутримувачами, якщо ті самі не йтимуть на зустріч.

"…якщо балансоутримувач займає крайню позицію і не йде на контакт, не виконує заходи цивільного захисту, ми будемо їм допомагати — будемо відчиняти двері. Цю відповідальність я готовий взяти на себе. Краще я буду відповідати за відчинення приватної форми власності, ніж за загибель людей", — зазначив посадовець.

Ткачук нагадав, що сьогодні було ухвалено рішення виконати примусові заходи з відчинення всіх сховищ та об’єктів подвійного використання. Тому балансоутримувачі "приватних" укриттів мають назначити відповідальних за швидке реагування на загрозу й забезпечення доступу людей до сховку. При цьому, наголосив чиновник, ті "приватні" укриття, які є в переліку Фонду захисних споруд цивільного захисту, як і комунальні, мають бути доступним для людей цілодобово.

"Ми будемо примусово відчиняти всі сховища, які є в нашому переліку, які є приватної форми власності", — наголосив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

За словами Ткачука, наразі в Києві з 4455 укриттів, майже 1100 — сховища "приватників".

Нагадаємо, напередодні мер Віталій Кличко заявив, що на благоустрій укриттів з бюджету Києва виділили 1,2 мільярда гривень.