Київ виділив на благоустрій укриттів 1,2 мільярда — Кличко

За півтора року повномасштабної війни зі столичного бюджету виділили 1,2 мільярда гривень на благоустрій укриттів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він звинуватив у недобросовісній роботі глав районів та загалом РДА, які, за його словами, відповідальні за розподіл виділених коштів.

Як виглядають деякі укриття Києва зсередини

Кличко наголосив, що виконання задачі щодо облаштування укриттів незадовільне, й в кінці червня КМДА підіб’є підсумки використання коштів районними держадміністраціями.

Мер вже ініціював відставку голови Деснянської РДА Ратнікова через трагедію 1 червня, коли через закрите укриття загинули люди. Він також анонсував ймовірні звернення до президента щодо відсторонення інших очільників району після результатів перевірки.

"Це не виправдання ні для кого абсолютно. Зрозуміло, що відповідальність — спільна. Всіх служб і моя, як мера міста. Але також хочу нагадати, що глав районів столиці призначає президент, за поданням уряду. Мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану", — додав Кличко.

Тим часом кияни в соцмережах продовжують показувати стан укриттів у різних районах міста.

Нагадаємо, після вчорашньої трагедії столична влада заявила, що всі укриття Києва мають бути відкритими цілодобово, навіть, якщо немає загрози з повітря. Водночас вчора вночі, під час чергової атаки росіян на місто, кияни в соцмережах масово повідомляли про зачинені укриття.