Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр приїхав нічним потягом до Києва, де у нього запланована зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Очільники держав зустрінуться вперше з початку повномасштабної війни. Перед цим, за повідомленням Офісу Федерального президента, Штайнмаєр відвідає містечко Корюківка поблизу білоруського кордону, яке було окуповане російськими військами. Там він передасть допомогу для муніципальної енергетичної інфраструктури. 

Мені важливо надіслати українцям знак солідарності прямо зараз, у фазі мерзенних російських авіаударів по країні. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з президентом Зеленським.

В купе потягу, на якому прямував Штайнмаєр, поставили букет ірисів. Очевидно, це тонкий натяк на системи ППО IRIS-T, які Німеччина має передати Україні. 

Квіти в потязі, де їхав Франк-Вальтер ШтайнмаєрТакож президенту Німеччини та його супровідникам подарували листівки із подякою за підтримку. 

Листівка Штайнмаєру від Укрзалізниці Нагадаємо, що весною українська сторона відмовила у візиті Штайнмаєру через тривалу й тісну співпрацю з росією. Тоді замість нього запросили федерального канцлера. 

Генератори та мобільні пункти обігріву: Кличко попросив Німеччину про допомогу