Затримали голову партії Наш Край
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали голову партії "Наш Край" та керівника її територіального осередку, які торгували місцями у виборчих списках своєї політсили. Про це повідомляють пресслужби СБУ та Київської міської прокуратури.

За даними слідства, чоловіки вирішили заздалегідь "підготуватись" до наступних парламентських виборів. Вони пропонували підприємцю за 2,5 млн доларів включити його до "прохідної" частини виборчого списку своєї партії до Верховної ради. Тобто, таким чином, він міг би отримати мандат народного депутата.

Також у цю "угоду" мало увійти призначення підприємця на посаду радника голови правління "Київводоканалу", як мала б стати для нього успішним стартом політичної кар’єри.

Кошти повинні були передаватись хабарникам за графіком. Сума першого траншу становила 50 тисяч доларів. Посадовців затримали під час передачі першої частини грошей.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) 
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

В СБУ та прокуратурі не називають назву партії. Проте, за даними журналістів, а також судячи з опублікованих фото, ідеться про політсилу "Наш край". Цю партію було створено в 2014 рокі переважно з вихідців із "Партії регіонів". Співзасновниками партії виступили Олександр Мазурчак, Юрій Гранатуров, Олександр Фельдман, Антон Кіссе та Сергій Кальцев — усі вони до подій Революції гідності були членами "Партії регіонів".

У Києві затримали голову ОСББ на хабарі