Правоохоронці перевіряють роботу “Колеса огляду” на Подолі: що сталося

Правоохоронці перевіряють роботу атракціону “Колесо огляду” на Подолі після загибелі чоловіка внаслідок обриву тросу на канатній дорозі через річку Дніпро.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прессекретарку столичної прокуратури Ірину Винокурову.

“У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 272 КК України — порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою — перевіряється робота атракціону “Колесо огляду” в Подільському районі”, — сказала Винокурова.

Правоохоронці запросили усі дозвільні документи на діяльність атракціону. Провадження є фактовим, оскільки без нього правоохоронні органи не можуть провести перевірку, наразі про результати перевірки говорити зарано.

Укрінформ також зателефонував за номером з веб-сторінки “Колеса огляду” — там повідомили, що усі необхідні дозвільні документи на функціонування атракціону вже надали поліції. 

Нагадаємо, що 21 липня в Києві обірвався трос атракціону-спуску через річку Дніпро. Внаслідок аварії на канатній дорозі загинув 20-річний хлопець. Тіло парубка рятувальникам вдалося знайти лише наступного ранку. 

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за двома статтями: порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини та службова недбалість — у власника атракціону та в профільних комітетах КМДА провели обшуки.

Музичний театр на Подолі планують перейменувати: яку назву обрали