Повітряна тривога в США: на фестивалі Burning Man біля інсталяції I`m Fine прозвучала сирена

На фестивалі Burning Man, який проходить у США в штаті Невада, біля української інсталяції "I'm Fine" прозвучала сирена. Вона була синхронізована з сигналами повітряної тривоги в різних містах України.

За словами організаторів, учасники фестивалю змогли відчути тривогу, з якою стикаються українці майже щодня. Сирену увімкнули завдяки спеціальній технічній підтримці та співпраці між українськими організаторами Ukrainian Witness та організаторами фестивалю. 

Повітряна тривога в США: на фестивалі Burning Man біля інсталяції I`m Fine прозвучала сирена"Сирена — це реалії війни. Для багатьох учасників фестивалю цей досвід став глибоким потрясінням, адже вони змогли на собі відчути ту тривогу й напругу, з якою українці стикаються щодня. Митці створили таку атмосферу, де відвідувачі Burning Man опинилися в подібній ситуації, як мільйони українців, коли війна стає частиною повсякденного життя", — зазначили представники Burning Man.

Сирена буде звучати під час проведення фестивалю й далі, синхронізуючись із сигналами повітряної тривоги в Україні.

Нагадаємо, медіа-проєкт Ukrainian Witness презентував інсталяцію "I'm Fine" на фестивалі сучасного мистецтва Burning Man у 2024 році. Її зробили з реальних артефактів війни, які зібрали на деокупованих територіях.

"Євробачення-2025" відбудеться у швейцарському місті Базель: подробиці