Постачав неякісні бронежилети військовим: судитимуть директора підприємства

Директора одного з підприємств Київщини судитимуть за постачання неякісних бронежилетів військовим на Закарпатті, які не відповідають вимогам ДСТУ. На певній дистанції їх можна пробити пострілом.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

У травні 2022 року директор уклав із Закарпатським обласним ТЦК договір про постачання 350 бронежилетів 4 класу захисту на загальну суму 6,4 мільйона гривень. Посадовець, отримавши гроші, надіслав жилети до військових, але вони виявилися неякісними. 

"Згідно з висновком експертизи зазначені бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ, бо при здійсненні пострілу при певній дистанції можливе їх пробиття",  зазначили у прокуратурі.

Постачав неякісні бронежилети військовим на Закарпаті: судитимуть директора підприємстваБронежилети, які постачав директор, коштували значно дешевше, проте гроші, які виділялися на це, він легалізував. 

"Керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України на загальну суму 5,9 млн грн та в подальшому здійснив їх легалізацію", — наголосили в Генпрокуратурі.

Наразі триває досудове розслідування за фактом заволодіння майном в особливо великому розмірі та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Раніше ми писали, що посадовців "Київмедспецтрансу" та директорів низки підприємств підозрюють у розкраданні 12,6 мільйона гривень, які виділяли на закупівлю запчастин для карет "швидкої".

Закупівля овочерізок за завищеною ціною: посадовиці Дніпровської РДА оголосили підозру