Посадовців Київмедспецтрансу підозрюють у розкраданні 12,6 млн, що виділяли на швидкі

Посадовців "Київмедспецтрансу" та директорів низки підприємств підозрюють у розкраданні 12,6 мільйона гривень, які виділяли на закупівлю запчастин для карет "швидкої". Учасникам злочину загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними столичної прокуратури, посадовці та директори фірм організували мережу підприємств, які здобували перемогу у держзакупівлях автозапчастин до автомобілів швидкої медичної допомоги за гроші, який надавала КМДА. Проте комунальному об’єднанню ці запчастини продавали за завищеними цінами. 

Посадовців "Київмедспецтрансу" та директорів низки підприємств підозрюють у розкраданні 12,6 мільйона гривень, які виділяли на закупівлю запчастин для карет "швидкої".Прокуратура зафіксувала 22 відповідні випадки закупівель електричного обладнання та запчастин.

"За результатами проведення комплексної товарознавчої та судової економічної експертизи встановлено завищення цін на суму понад 12, 6 млн грн", — йдеться у дописі.

Розкрадання 12,6 млн грн на каретах "швидких": підозрюють посадовців "Київмедспецтранс"

Про підозру повідомлено директору, двом заступникам, начальнику служби матеріально-технічного забезпечення комунального об’єднання, п’яти директорам підконтрольних підприємств та ще одному учаснику, який контролював їхню діяльність. Наразі слідство триває й вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів учасникам групи та відсторонення службових осіб від займаних посад.

Раніше ми писали, що під час ремонту парку "Почайна" вкрали 1,6 мільйона гривень.

Закупівля овочерізок за завищеною ціною: посадовиці Дніпровської РДА оголосили підозру