Подільсько-Воскресенський міст: Кандибор пояснив, коли очікувати відкриття перших зʼїздів

Відкриття перших зʼїздів з Подільсько-Воскресенського мосту планується у вересні 2023 року. Про це повідомив очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор під час інтерв'ю ЛІГА.net.

Він зазначив, що зʼїзди на Труханів острів і на Русанівські сади уже побудовані. Упродовж кількох місяців там планують запустити громадський транспорт. Проте відповідні з'їзди працюватимуть "не для всіх". Проїзд дозволять автотранспорту критичної інфраструктури — каретам швидкої допомоги, пожежниками і низці маршрутів громадського транспорту, які сполучатимуть лівий берег з правим.

"Я думаю, у вересні ми вже маємо поїхати", — підкреслив Кандибор.

Очільник Дептрансу наголосив, що, попри критику зі сторони урбаністів, міст необхідно добудувати. 

"Будівництво розпочалось близько 30 років тому. Тепер поставимо урбаністам питання — що нам робити далі? Розбирати цей міст? Нехай не розповідають, що це нам погіршить ситуацію, натомість краще хай дадуть нам свої пропозиції", — прокоментував очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Планують добудувати як міст, так і лінію метро.

Раніше ми писали, що у серпні 2023 року Служба відновлення у Київській області оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мосту Патона.

Якщо не буде форс-мажору: Кличко розповів, коли відкриють Подільсько-Воскресенський міст