Міст Патона. Влада Києва анонсувала перший тендер з реставрації аварійного мосту — фото

У серпні 2023 року Служба відновлення у Київській області оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мосту Патона. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України 17 липня.

Міст Патона: влада Києва анонсувала перший тендер з реставрації — фотоНещодавно комісія з перевірки стану мостових споруд перевіряла столичні мости — імені Євгена Патона (відкрили у 1953 році) та міст Метро (відкрили у 1960 році).

Що відомо про реставрацію моста Патона. В якому стані мост Патона заразПід час візуального огляду експерти виявили суттєві пошкодження обох мостів: корозію балок головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор, через що утворилися сталактитові відкладення всередині об'єкта. Також зафіксовано руйнування бетону, наскрізна корозія балок у місцях з'єднання з поперечними вузлами.

Що відомо про реставрацію моста Патона. В якому стані мост Патона заразЗазначається, що обидва мости надвисоку пропускну здатність (150 тисяч автотранспортних засобів на добу). Тому вкрай важливо вчасно виявити пошкодження й зробити реставраційні роботи.

Головне завдання – з’ясувати реальний технічний стан цих об’єктів та розробити покроковий план щодо ремонту та утримання мостів.

Відповідна перевірка у Києві — це перший етап оцінки стану мостів в Україні. Надалі перевірятимуть мостові споруди також в інших регіонах.

Нагадаємо, що у січні 2023 року замовником робіт з реставрації мосту Патона була Служба відновлення Київської області, проте балансоутримувачем споруди досі залишається КМДА. В серпні 2022 року Кабінет міністрів виділяв з резервного фонду державного бюджету 35 млн грн на реконструкцію об'єкта.

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що державна комісія створена для маніпуляцій і дискредитації влади столиці.

Раніше ми писали, що у Києві відновили будівництво ЖК H2O біля Екопарку Осокорки, мешканці помітили крани, заїзд будтехніки та заливку бетону. Міська влада дала дозволи на будівництво.

На Дегтярівському шляхопроводі демонтували вже 13 балок: фото