Букнет продали за півроку 100 000 книг

Під час повномасштабного вторгнення продажі книжкової онлайн-платформи "Букнет" виросли — за півріччя платформа продала 100 тисяч книг. За весь минулий 2021 рік, у компанії придбали тільки 133 тисячі книжок. Це вражаюче зростання, враховуючи падіння замовлень у березні та надання деякими компаніями безплатного доступу до електронних книг.

Статтю про це виклала AIN.UA з посиланням на пресслужбу "Букнету".

Як вважають керівники книжкової платформи, таке зростання стало можливим через відмову українців споживати російськомовну продукцію, у тому числі й літературу в електронному форматі. До цього додалося рішення самих авторів. Ті з них, що до повномасштабного вторгнення писали та публікували книжки тільки російською, взялися перекладати чи відразу публікувати свої роботи українською попри вищий попит продукції мовою РФ. Хоч у березні було не до купівлі електронних книжок, але у квітні українці все ж повернулися до читання.

Також важливим був і вклад самого "Букнету": лише за підсумками липня щомісячний вклад у рекламу становитиме близько 700 тис. грн, у порівнянні зі 150 тис. взимку. Це допомогло залучити нову аудиторію — тепер вона становить до 40 000 читачів у день.

Ще однією позитивною ознакою став рекордний червень, який допоміг продати 23 000 книг і нарахувати авторам 600 тис. грн. Ця сума на 20% більша травневого заробітку й аж на 50% — довоєнного січневого результату.

До кінця року розраховуємо продати 250 000—300 000 книг українською мовою. Зрозуміло, що "Букнет" не може бути прибутковим за таких обсягів. Це великі обсяги для вітчизняних видавців, але IT-продукт такої складності стане незбитковим на рівнях не менше 1 000 000 книг на рік. Це потребує багато інвестицій, чим ми й займаємось

"Букнет" — це електронна бібліотека, що також працює і як соцмережа: на сайті можна читати та завантажувати книжки, а також спілкуватися між учасниками платформи. 

У книгарні "Сяйво книги" проводитимуть безкоштовні мовні клуби