Після скорочення комендантської виручка київських барів зросла на 16%

Завдяки скороченню комендантської години та збільшенню тривалості продажу алкоголю з 11:00 до 21:00 київські бари почали заробляти більше.

У неділю, 26 березня, їхня виручка зросла на 16% у порівнянні із неділею 19 березня, коли комендантська починалася раніше та, відповідно, тривала довше. 

Про це стало відомо з результатів дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster.

"Ми пов’язуємо це зі скороченням комендантської години. А також прогнозуємо, що через тиждень показник зросте, бо наразі ще не всі бари встигли перейти на подовжений режим",  вважає Родіон Єрошек, CEO та співзасновник Poster.

До того ж, він зазначив, що серед інших закладів саме бари найбільше постраждали у перші місяці війни.

"До середини травня продавати алкоголь у київських барах можна було лише до 16:00, що паралізувало існування більшості закладів", — додав Єрошек.

З 16 травня продавати алкоголь у столиці дозволили до 22.00. Після цього за декілька днів київські бари збільшили виручку на 58%.

Нагадаємо, броварня Varvar brewery потрапила у скандал після того, як випустила новий сорт пива, присвячений загиблому на війні колезі.

У Києві змінять час продажу алкоголю в магазинах