Завдяки скороченню комендантської години та збільшенню тривалості продажу алкоголю з 11:00 до 21:00 київські бари почали заробляти більше.
У неділю, 26 березня, їхня виручка зросла на 16% у порівнянні із неділею 19 березня, коли комендантська починалася раніше та, відповідно, тривала довше.
Про це стало відомо з результатів дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster.
"Ми пов’язуємо це зі скороченням комендантської години. А також прогнозуємо, що через тиждень показник зросте, бо наразі ще не всі бари встигли перейти на подовжений режим", — вважає Родіон Єрошек, CEO та співзасновник Poster.
До того ж, він зазначив, що серед інших закладів саме бари найбільше постраждали у перші місяці війни.
"До середини травня продавати алкоголь у київських барах можна було лише до 16:00, що паралізувало існування більшості закладів", — додав Єрошек.
З 16 травня продавати алкоголь у столиці дозволили до 22.00. Після цього за декілька днів київські бари збільшили виручку на 58%.
Нагадаємо, броварня Varvar brewery потрапила у скандал після того, як випустила новий сорт пива, присвячений загиблому на війні колезі.